top of page

Nu beschikbaar!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een digitaal exemplaar

Recent Posts

Heling van sexualiteit


Wanneer de pijn geheeld is en de blokkades opgelost zijn. Als de sexuele energie weer vrij mag stromen en geleefd mag worden, dan transformeert de sexuele energie zich tot een power die zorgt voor een energieboost, fleurigheid, vitaliteit en levenskracht. Een sleutel tot bevrijding is 'toestemming'.

Gisteren mocht ik weer kleuren. Dit keer rondom de ervaren problematiek van sexualiteit. De vrouw in kwestie beleeft amper orgasmes en heeft regelmatig last van vaginale infecties. Ik pak mijn paarse kleurpotlood en schrijf 'sexuele energie' op. Het gaat hier dus om de heling van sexuele energie, om het herstel van de sexuele levensstroom. The primal lifeforce. Veel komt voorbij. De vrouwenlijn en het feit dat deze vrouw zonen heeft gebaard en geen dochters. 'Hier bij mij mag het stoppen' zegt ze, dat wat in de vrouwenlijn doorgegeven wordt'. Mijn paarse potlood schrijft verder. 'Verleden'. 'Vrouwenlijn'. 'Hoofd'. 'Overtuigingen'. ' Verbinding'. 'Stroming'. 'Hart'.'Baarmoeder'. 'Sexuele organen' . Bij die laatste kwam direct door dat het hier om meer organen gaat dan onze geslachtsorganen. Kennis waar we nog geen weet van hebben. Ik vraag naar de eerste liefde en dan komen de tranen. Over het verlangen. En hoe daar geen toestemming voor gegeven werd, in dit geval door de ouders vanuit hun moraal. Hierdoor kon de liefde, het verlangen, niet geleefd worden. TOESTEMMING blijkt het sleutelwoord en direct word ik geleid naar geel en begin te kleuren. De 'geen toestemming' en de daaraan gekoppelde overtuiging 'mag niet' 'kan niet' vraagt om heling en herstel. De geen toestemming heeft een blokkade gezet op de vitale levensstroom, de sexuele levenskracht die maakt dat ze (onbewust) niet mag genieten van sex en niet kan komen tot overgave. Maar het maakt ook, zo blijkt dat ze bang is geworden voor afwijzing en verlatingsangst heeft ontwikkeld. En constant een gevoel bij zich te dragen dat ze niet goed genoeg is. De lading van schuld (zonde) en schaamte onthuld zich. Het heeft een verstrekkend gevolg op haar gevoel van waarde en eigenwaarde en haar behoefte aan waardering en respect. Plots komt er teleurstelling, boosheid en een massaal verdriet naar boven. Verdriet, teleurstelling over 'de niet geleefde liefde'. En dat bleek de (levens)les. Lééf de Liefde.

Door blauw werd de overtuiging 'ik mag niet genieten van sex' omgezet naar ík mag genieten van sex'. Door nieuw verworven wijsheid kunnen oude overtuigingen omgezet worden. En we kregen nog een bonusles: "Pas als we de liefde leven en vrije expressie (mogen) geven aan onze sexuele levensenergie, zijn we trouw aan onszelf en aan de levensstroom". Dit inzicht liet ons achter met een nieuwe vraag: 'Hebben we hier de kiem van wat we 'ontrouw' noemen te pakken? Hoe beleef jij je sexualiteit? Kan en mag de sexuele energie vrij door jou heen stromen of ervaar je nog fysieke, mentale of emotionele belemmeringen? Ik hoor het graag.

bottom of page